Ajankohtaista

Uusi hattu ja markkinointikuvausten tuloksia

Talvi ja kevät 2021 sujuivat rauhallisesti. Jäi aikaa miettiä ansainnan logiikkaa ja liiketoiminnan tavoitteita; niin ja tietenkin toteuttaa päivitetyn strategian asioita!

Syksyllä totesin, että hyvin palvellut vanha käsintehty huopahattuni ansaitsee päästä eläkkeelle. Käytin sitä jatkuvasti matkani varrella vuodesta 1995 – 26 vuotta. Kiitos Maarit Sallinen!

Investoin uuteen imagoon. Aika näyttää, ansaitseeko uusi hattu paikkansa siirapinkeittäjän ja viini- intoilijan symbolina.

Järjestin kaksi eri kuvauskertaa. Ensimmäisessä vangittiin Ahvenharjun Juhan https://www.ahvenharju.com kanssa tuotekuvia vuoden 2021 markkinointia varten Vihtijärvellä. 

Kuten kuvista näkyy, rakennan sekä henkilö- että tuotebrändiä. Villapaita on äidin kutoma!

Joulumyynti ajatuksissaan Juha sai hienosti kiteytettyä brändin ytimen näihin kuviin. 

Toinen kuvausrupeama osui puolivahingossa Lappiin. Onneksi aika pysähtyi pariin otteeseen ja kaverilla oli kamera mukanaan. Niin ja rutkasti taitoa toteuttaa visioni kuvista. 

Kiipesin kämpän katolle sopivan valon sattuessa kuvaajan silmiin. 

Kylmä siinä kumminkin tuli, kun valo vaihtui mielenkiintoisesti enkä saanut lupaa kavuta katolta alas.

Olen taas niin ylpeä kun saan tehdä töitä huippuammattilaisten kanssa! Kiitos kuvista ja muistoista Juha Ahvenharju, Aku Ahlholm ja Antti Ahlholm.

TouchWild esittäytyi Luontaisterveys- lehden sivuilla

”Metsä pienessä purkissa” otsikoi päätoimittaja viimeisimmässä lehden numerossa. Ja sehän tietenkin hellii siirapinkeittäjän itsetuntoa!

Lehdessä olevan kuvan minusta otti Antti Huttunen.

Maistelulusikan poronsarvesta teki Antti Ahlholm.

Juttu koostuu henkilökuvasta ja brändin alkutaipaleesta liiketoiminnan tekemisen ideologiaan. Olen erityisen innoissani siitä, että tuotteistani ollaan kiinnostuneita yhä laajemmin! Ja siitä, että opin itsekin koko ajan jotain uutta omastani. Esimerkiksi tämän jutun haastattelun aikana minulle vasta konkretisoitui, että TouchWild- tuotteet ovat kaikki vegaaneja tuotteita.

Muuten; kuvan hattu on nyt päässyt arvoisilleen eläkepäiville. Uusi uljas hattu totuttelee ihmisiin kevään aikana. Siitä lisää myöhemmin.

Keräyssesongit alkavat tuota pikaa. Valmistautuminen kesän ja loppuvuoden tekemisiin on ollut kevättalvella suunnittelun, strategioiden tarkentamisen ja markkinointikuvausten aikaa. Aikaa arvailla millaisiksi ja milloin markkinat vuoden aikana muotoutuvat. 

Niihin markkinointikuvauksiin palaan tarkemmin pikimiten. 

TouchWild- tuotteita testaillaan monenlaisissa keittiöissä

”Tyrnisiirapissa ja tyrnisuolassa on ihan sopivan hapokas ja herkullinen tyrnin maku! Tyrnisuola sopii ihanasti myös raakasuklaaseen.”

Raija Kivimetsä on luonnon, villiyrttien, terveyden ja hyvinvoinnin ammattilainen. Hänellä on monta titteliä; filosofian maisteri, tietokirjailija, villiyrttien asiantuntija, keruuyrttineuvoja, kasvilääkinnän ammattilainen, hyvinvointikouluttaja, journalisti, terveystoimittaja ja luennoitsija. Hän jakaa kokemuksiaan myös gastronomiasta ylläpitämillään hortoilu.fi- sivustoilla. Tutustu Raijan kokemuksiin TouchWild- tuotteista! 

Voit ostaa TouchWild- tuotteita kätevästi Haltian verkkokaupasta.

Näin syntyi TouchWild- brändi

Tarinan on kirjoittanut Pekka Ruokolainen, Happy Branding Company- yrittäjä. Olen ylpeä ja kiitollinen kun sain hänet yhteistyökumppanikseni!

Joskus harvoin törmää ihmiseen, joka on tehnyt intohimoistaan itselleen ammatin. Vihtijärveläinen yrittäjä Tero Pullinen on tällainen. 

Pullisella on monipuolinen tausta. Työuransa aikana hän on tehnyt liikkeenjohdon konsultointia, edustanut viinejä, valmistanut ja myynyt savukalaa, ollut ammattikokki ja toiminut eräoppaana. Muun muassa. Viimeiset parikymmentä vuotta hän on vaikuttanut Vihtijärvellä, joka on noin viidensadan asukkaan kylä Vihdin kunnan koillisnurkassa. Vihtijärvi on tunnettu upeasta luonnostaan ja se veti Pullistakin niin puoleensa, että hän päätti kouluttautua eräoppaaksi. 

Kurssilla yksi ulkopuolinen luennoitsija oli Retkipaikan perustaja, yrittäjä Antti Huttunen. Suomen luontokeskus Haltia on vuokrannut Retkipaikalle HaltiaShopin. Huttunen kysyi opaskurssin vastuukouluttajilta, olisiko kurssilaisissa kielitaitoista viiniasiantuntijaa. Tätä kautta Pullinen pääsi kehittelemään, rakentamaan ja toteuttamaan Wine in the woods -konseptia yhdessä Huttusen kanssa, sekä luomaan kontaktin myös Retkipaikkaan. Pullinen kertoo: ”Jossain kohdassa Antti sanoi olevansa kiinnostunut erilaisista ruokajutuista, joita olin kehitellyt ja maistatellut tilaisuuksissa Wine in the woods -asiakkaille. Ehtona oli, että onnistuisin brändäämään ne laadukkaasti. Siitä se sitten lähti.”

Mistä nimi TouchWild?

Kun Pullinen oli tehnyt lisää tuotekehittelyä, oli aika kehittää tuotemerkille nimi. Hän kertoo tarinan nimestä seuraavasti: 

”Ajatus oman tuotemerkin lanseeraamisesta oli jo konkretisoitunut siinä määrin, että tietoisesti pidin kirjaa mieleeni putkahtelevista mahdollisista nimistä. Olin jo alkanut kiintyä yhteen. Pettymys olikin suuri kun näin ystäväni ottaneen suosikkihahmotelmani – Touch Wild – tuotepurkkinsa kanteen. Tätä päivittelin aikani, makustelin suomalaista vastinetta (”kosketa villiä” tai ”villin kosketus”), mutta mielikuva ei vastannut tarkoitusta. Yritin keksiä jotain yhtä nohevaa, mutta huonolla menestyksellä. Lopulta näytin puolisolleni kaverin purkkia ja manasin huonoa tuuriani. Nauru oli valtava, kun hän luki tuotenimen ääneen: Tough Wild

Yksi kirjain voi kaiken muuttaa! Ja väärinymmärretty sanapari. Soitin saman tien ystävälleni ja vielä samana iltana tavattiin. Hänellä ei ollut mitään sitä vastaan, että käyttäisin Touch Wild -nimeä. Seuraavana päivänä rekisteröin www.touchwild.fi:n.”

Tässä vaiheessa Pullinen otti yhteyttä allekirjoittaneeseen ja antoi toimeksiannon brändin kehittämisestä: logon, pakkausten ja nettisivujen suunnittelusta.


Lyhyesti tuotteista

Tero Pullinen tuntee suomalaisen metsän ja sen kasvuston. Suomen luonto on tunnetusti moninainen; neljä selkeää vuodenaikaa, valoisa kesä, pimeä ja (joskus) kylmä talvi. Metsässä on paljon kasveja, joita voi syödä sellaisenaan tai käyttää makujen antajana muun muassa erilaisissa makusiirapeissa ja -suoloissa.

Pullinen on kehittänyt mesiangervo-, männynkerkkä-, kuusenkerkkä-, karpalo- ja maitohorsmasiirapit. Suoloja hän on jalostanut ainakin tyrnin, tatin, kantarellin ja karpalon mauilla. 

Tällaisten makujen kehittäminen ei tee tuotteista pelkästään premium-tuotteita, vaan voidaan puhua luksus-tuotteista. Niin harvinaisia ne ovat! Pullinen tuntee kasvit ja tietää niiden kasvupaikat. Jokainen metsästä kerätty raaka-aine-erä on ainutlaatuinen ja niiden sesongit saatavat olla todella lyhyitä. Tänä vuonna oli hieman kuivempaa kuin viime kesänä, ja se tuo erilaisen vivahteen makuihin. Sesongit ovat lyhyitä. Näin ollen myös tuote-erät ovat pieniä, Pullinen tekee useimmiten vain 50 kappaleen eriä yhtä makua. Tuotantomenetelmät nojautuvat suomalaisiin perinteisiin ja tuotteissa ei käytetä minkäänlaisia lisä-, väri- eikä säilöntäaineita. 


Hyvä slogan tiivistää lupauksen kolmeen sanaan

Tero Pullinen halusi TouchWildille iskulauseen, joka kertoisi selkeästi lupauksen mahdollisimman lyhyessä muodossa. Taustajoukkoineen hän päätyi muotoon ”Metsä pienessä purkissa”, joka kertoo juuri sen, mistä on kyse, eli yhteen pieneen tuotteeseen on saatu puristettua suomalaisen metsän antimien maku puhtaimmillaan. Englanniksi slogan on ”Forest in a tiny can”


Kenelle tuotteet on tarkoitettu?

Tällaisia suomalaisesta metsästä jalostettuja luksus-tuotteita hankkivat etupäässä ulkomaalaiset turistit, jotka ovat vaikuttuneita Suomen luonnosta. Heitä käy esimerkiksi Haltiassa ja he haluavat ostaa jotain suomalaista erikoista kotiin viemisiksi. 

Toinen selkeä kohderyhmä on suomalaiset yritykset, jotka haluavat erottautua ja jättää vahvan muistijäljen asiakkaisiinsa. Niille ainutlaatuiset luksusluokan erikoistuotteet ovat mainio idea liikelahjoiksi.


Aluksi suunniteltiin logo

Tuotemerkki asemoitiin suomalaiseksi kansainväliseksi elämysbrändiksi. Logon pitää viestiä jollain tavalla suomalaista karua, mutta monipuolista luontoa, ja samalla ilmentää luotettavuutta ja asiantuntemusta. Vaikka tässä vaiheessa TouchWild-tuotemerkki esiintyy erikoisruokatuotteissa, ei ole pois suljettua, että tulevaisuudessa brändin alla tuotettaisiin erilaisia koulutuksia, esitelmiä, opastuksia ja vaikkapa ruokakirjoja.

Logo ja värit kopio.jpg

Neljän vaihtoehdon joukosta Pullinen valitsi tuotemerkin logoksi tunnuksen, jossa Touch Wild -sanayhdistelmä on kahdella rivillä ruskean pallon sisällä. Tunnus on vähäeleinen ja tyylikäs. Pullista lainaten: ”Tunnus on bold and beautiful, tyylikkään hieno ja simppeli. Siinä on särmää ja viehättävä nyanssi W:ssä. Se seisoo pää pystyssä maailmanluokan logojen vieressä!”.

Sitten päästiin pakkaussuunnitteluun

Makusiirapit ovat pienikokoisissa, siroissa lasipulloissa ja makusuolat lasipurkeissa. Etiketit ovat pieniä: pulloissa 132 x 70 mm ja purkeissa 182 x 25 mm. Etikettien lisäksi tuotteissa on paperiset sinetit korkissa ja kannessa.

Etiketit ovat muotokieleltään pelkistettyjä. Kullakin maulla on oma värinsä. Typografiaksi valittiin klassinen, vähäeleinen Futura, joka toimii hyvin pienessäkin koossa. 

Tuotteissa TouchWild-tuotemerkki on rauhoitettu mustalle pohjalle erottumaan kauempaakin katsottaessa. Tuotteen nimiosassa käytetään väripohjaa.

Jokaiseen tuotteeseen on käsin merkattu päiväys, erä ja Tero Pullinen on ne allekirjoittanut.

Happy Branding Company_TouchWild_pullot.jpg
TouchWild_purkit.jpg
Happy Branding Company_TouchWild_Tattisuola 1.jpg

Jalkautuksena nettisivut

Nettisivut suunniteltiin yksinkertaisiksi: korkealla etusivulla kerrotaan lyhyesti, mistä on kysymys, näytetään tuotteet, kerrotaan, kuka on brändin takana tarinoineen sekä annetaan linkki tuotekohtaisille vinkeille alasivulle. Pullinen on taitava kirjoittaja, joten blogille on omat alasivunsa. Instagram-syöte on näkyvillä etusivun alalaidassa. 

nettisivut.jpg

Kuvasin itse tuotteet Vihtijärven metsässä, paikassa, jonka olin löytänyt koiran kanssa ulkoillessani. Korkeiden kuusten ympäröimänä paikassa on sammalmättäitä, jonne auringon valo kuusten oksien välistä siivilöityy. Paikka on kuin satumetsä. Kuvan, jossa muutamia tuotteita on istutettu sammaleelle, katsoja näkee ensimmäisenä tullessaan nettisivustolle.

Sivut koodasi Ace Consulting. Vihtijärveläinen Juha Ahvenharju kuvasi tuotekuvat.

Myymälässä metsä pienellä pöydällä

Haltian myymälässä esillepanon Pullinen teki itse. Hän halusi tuoda suomalaisen metsän esille konkreettisesti tuotteiden ympärille ja toi myös sen, ihan omana itsenään, sammaleina ja puolukanvarpuina. Esillepano tuki brändiä täydellisesti.

1e0befe8-7f11-4f7f-a7e2-9263e4e2e80a.jpg

Tero Pullisen TouchWild-tuotemerkin brändin kehittäminen oli todella mielekäs projekti, jossa oli hienoa olla mukana kehittämässä jotain innovatiivista, uniikkia ja erilaista.